Kjære lokalsamfunn. Hvor skal vi nå?

Episode 16,   Dec 17, 2021, 01:05 PM

Vi går en dyster fremtid i møte. Pandemi, klimautfordringer, eldrebølger og skrantende kommunekasser. Det er utfordringer som ikke enkeltindivid alene kan løse, men lokalsamfunnene må gå foran. 

Vår påstand i dag er at om vi klarer å få lokalsamfunn til stake ut en felles kurs, så kan vi få til mer og ikke minst mer fremtidsrettet stedsutvikling - og kanskje på den måten finne svar på noen av de krisene vi står i. Måten å få staket ut denne kursen på den handler om samarbeid og kommunikasjon. 

I denne episoden skal vi bli bedre kjent med Gjesdal kommune som har jobbet systematisk med dette de siste 10 årene. Samarbeid og kommunikasjon er ikke for pyser.

I studio har vi med oss Årstein Skjæveland, sosiolog med bakgrunn fra helsefremming og bærekraft som tidligere daglig leder i Sunne kommuner og nå kommunalsjef for kultur og samfunn i Gjesdal kommune. Og Bjarne Uldal, innovasjonssjef i innovasjonsklyngen Nordic Edge og ansvarlig for modul 3 i Gnist kompetanse – et modulbasert kurs som er en del av Gnist-programmet til Design og arkitektur Norge DOGA.


God lytt!

Våre Steder har høsten 2021 på oppdrag for DOGA laget 3 skreddersydde episoder for kurset Gnist kompetanse, hvor dette er den andre episoden. Gnist-programmet er et innovasjonsprogram for kommuner som vil jobbe på nye måter med steds- og næringsutvikling i lokalsamfunn. For mer informasjon om Gnist-programmet les mer på DOGA sin hjemmeside: Gnist | DOGA


Podkasten er produsert av:
Karoline Birkeli-Gauss
Ragnhild Augustsen

Musikken er laget av:
Petter Winther

Våre steder