Trime Podcast #25 - Chyby ve výživě dětí I Povídání s Jakubem Přibylem

Episode 25,   Dec 03, 2022, 10:45 AM

Pokud bychom měli obecně zhodnotit dětský jídelníček, nedá se jednoznačně označit za nutričně bohatý, hodnotný a vyvážený. Nedostatky ve výživě nemusí však vždy pocházet primárně z rodiny, ale mnohdy nastávají až vlivem sociálního prostředí, tedy kolem 3. až 4. roku. I děti pocházející z prostředí, kde je strava sestavená kvalitně a výživně, se během začleňování do kolektivu setkávají se stravou školních jídelen a také se stylem výživy ostatních dětí. Přichází tak první setkání s průmyslově zpracovanými potravinami a sladkostmi, a maminky postupně získávají pocit, že nad doposud vyváženým jídelníčkem ztrácí kontrolu. 

Jak můžeme přistupovat k tomuto období? Lze nějak ovlivnit kvalitu školního stravování? Co dětem nejčastěji v jídelníčku chybí? A z jakých potravin je vhodné dětský jídelníček poskládat, respektive, jak se má stravovat rodina, aby dítě získávalo zdravé návyky stravy a životního stylu, které si ponese celý život?

Rozhovor s Evou Potužníkovou, Renatou Novotnou a Jakubem Přibylem o chybách v dětské stravě a o tom, jak je můžeme ovlivnit. S Evou a Renatou se můžete mimo jiné setkávat prostřednictvím zákaznické linky Trime. Obě studovaly Školu klinické naturopatie v Praze a jsou maminky, které se s problematikou plnohodného jídelníčku, stravovacích návyků a jejich vlivu na vývoj dítěte setkávají denně v teorii i praxi. Proto se v tomto podcastu setkaly u rozhovoru s Jakubem Přibylem, nutričním specialistou, který ve své poradně téma výživy dětí často řeší.

=====================================================

Další díly Trime podcastů naleznete také na: https://trime.cz/blogs/podcast
nebo na našem YouTube kanále: https://www.youtube.com/channel/UCFod6lmnGVNto3kYax2T2zQ

Sledujte nás:
Instagram: https://www.instagram.com/cztrime/
Facebook: https://www.facebook.com/trime.cz


Poslechem tohoto podcastu berete na vědomí a souhlasíte s tím, že tento podcast slouží pouze k zábavním účelům. Žádné informace a názory, které zde zazněly, nepředstavují radu. Jedná se pouze o osobní názory účinkujících a v žádném případě nemohou sloužit k diagnostickým, preventivním, léčebným, zdravotním nebo lékařským účelům, a to i přes to, že někteří účinkující osoby mohou být specialisty na dané téma. Informace poskytnuté v jednotlivých dílech podcastu jsou aktuální ke dni vydání příslušného dílu a s postupem času se jejich pravdivost a aktuálnost může měnit. To, jak naložíte s informacemi sdělovanými v tomto podcastu, zcela záleží na Vašem osobním úsudku a vůli; sdělované informace mají pouze motivovat posluchače k tomu, aby se řídili vlastním rozhodnutím v oblasti zdraví, zdravotní péče a stravování, které by mělo být učiněno ve spolupráci s odborným poskytovatelem zdravotních služeb. Před tím, než se rozhodnete užít jakýkoliv doplněk stravy, produkt či vyzkoušet metodu diskutovanou v tomto podcastu, nebo pokud máte zdravotní obtíže nebo dotazy týkající se Vašeho zdravotního stavu, kontaktujte svého poskytovatele zdravotních služeb či svůj zdravotní stav zkonzultujte s jiným odborníkem a vždy pozorně čtěte příbalovou informaci. Berete na vědomí, že poskytované informace nejsou informacemi oficiálně zveřejněnými Evropským úřadem pro bezpečnost potravin ani jiným obdobným orgánem. Neneseme žádnou odpovědnost za případnou újmu, která Vám vznikne v důsledku nesprávného naložení se sdělenými informacemi. Souhlasíte s tím a zavazujete se, že proti nám nebudete vznášet žádné nároky související s újmou, která Vám případně vznikla špatným naložením s touto informací. Pokud s tímto prohlášením nesouhlasíte, prosíme přestaňte náš podcast neprodleně poslouchat a odebírat.
Pokud budete mít jakékoliv dotazy nebo připomínky, neváhejte se na nás obrátit.