Radim Pařík: Ještě žádná dohoda nezkolabovala na tom, že by někdo chtěl příliš

Episode 62,   Jun 21, 2023, 06:30 AM

S Radimem Paříkem to nemůže být „jen” další díl podcastu Byznys nářez. On je to totiž nářez doslova. Začali jsme zlehka, když Radim popisoval, jak se vlastně dostal k pořádání tréninků vyjednávání. Nebyla to přímočará cesta z top managementu k vlastnímu rozjetému byznysu, jak by se mohlo zdát. Jak sám Radim říká, v mezidobí se naučil o insolvencích tolik, jako téměř nikdo jiný.

Pokračovali jsme tím, jak vlastně Radimovy tréninky vypadají. Je docela známá věc, že účastníci za těch 14 hodin propotí nejednu košili, a nás zajímalo, jaký je za tak intenzivní zkušeností záměr. Dotkli jsme se taky detailů, které utvářejí celkový dojem z tréninků, a toho, jak Radiova orientace na detail vznikla. Já jen prozradím, že je v hlavní roli perfektně vyžehlené kimono.

Také vás čeká necenzurovaný Radimův pohled na vyjednávání u nás a zjistíte, z čeho mu je mírně řečeno nevolno. Řeč bude o samozvaných odbornících bez dohledatelného track recordu, diplomech vytištěných na laserové tiskárně i batůžcích.

Zabrousili jsme i do vod nonverbální komunikace, které se Radim už roky věnuje. Samotnou mě překvapilo, kolik mýtů v téhle oblasti panuje, a jak snadno jdou vyvrátit.

Nebyli jsme ale zdaleka jenom vážní, rozhovor jsme zdatně odlehčovali spoustou smíchu. ono to při Radimových zážitcích z dovolené nebo popisu sblížení se švýcarskou krávou ani jinak nešlo. Máte se na co těšit.