Urbanitet i Møre og Romsdal?

Episode 27,   Jul 05, 2023, 08:05 AM

Vi liker å snakke om urbanitet - det urbane sammenstilles ofte med attraktivitet. Men kan man egentlig snakke om urbanitet i et område hvor fjell og fjord er det som preger landskapet - og hvor det er store avstander mellom stedene?

I denne episoden dukker vi ned i urbaniteten - og ikke som sjølsikre og avslepne fagfolk - som har urbanitetsbegrepet i sin hule hånd, - neida - som helt vanlige folk, som jobber med steder og byer, skal vi filosofere rundt hva urbanitet er, og hvordan vi kan få mer av det på både små og store steder - i et område som Møre og Romsdal.  

Gjestene i podkasten er forsker og planlegger fra NMBU Anja Standahl, Jan Brede Falkevik som er enhetsleder for plan og byggesak i Kristiansund kommune, Line Horvli som bor i Rauma i Åndalsnes og er sjef for innovasjonsfestivalen i Åndalsnes og prosjektleder i Nordveggen og til slutt Marit Nerås Krogsæter som er fylkespolitiker i Møre og Romsdal fra Senterpartiet og leder av kultur, næring og folkehelseutvalget. 

Velkommen til en live-innspilling av Våre steder i Kristiansund i forbindelse med møre og romsdal fylkeskommune sin regionale samling om den attraktive staden. 

Episoden er et samarbeid med Møre og Romsdal fylkeskommune.
Produsert av Karoline Birkeli-Gauss i samarbeid med Ragnhild Augustsen.
Lyddesign er fra Tage Tollefsen og musikk av Petter Winther.


God lytt - og god sommer!