Stemmer for stedet. Bodø - Stormannsgal eller fremoverlent?

Episode 28,   Aug 14, 2023, 05:00 AM

Det er snart lokalvalg 2023! Og valget handler også om stedsutvikling. Hvem som kommer til makten i din kommune vil påvirke ditt hjemsted. Alt fra hvor lett det er å sykle til jobb fra der du bor, hvorvidt ny skole skal bygges eller om boligprosjektene skal ha 5 eller 9 etasjer. I podkastserien "Stemmer for stedet" vil du bli litt klokere på hvordan ulike partiers politikk bidrar til å forme lokalmiljøer og steder ulikt.

I denne episoden om Bodø vil vi komme innom tetthet og hvorvidt Bjørvika skal være et eksempel for etterfølgelse for andre havnefrontutviklinger, nedbygging av matjord til fordel for ny fotballstadion og hvorvidt plandisiplin er et ord alle politikere bør merke seg. Du vil bli kjent med lokalpolitiker og ordførerkandidat fra Rødt Andreas Tymi og ordførerkandidat fra Arbeiderpartiet Ann-Kristin Moldjord. 

Politikerne kommenteres på av et faglig råd satt sammen av tidligere plansjef for Oslo Ellen De Vibe, forsker fra Oslo Met og NMBU Gro Sandkjær Hanssen, førsteamenuensis fra NMBU og AHO Erling Dokk Holm og direktør for bransjeforeningen Norsk Eiendom Tone Tellevik Dahl. 

Episoden er produsert av Karoline Birkeli-Gauss og Ragnhild Augusten. Lyddesigner er Tage Tollefsen, musikk av Petter Winther.

I tillegg har vi fått hjelp og støtte fra Norsk Eiendom, KS, Viken fylkeskommune, Nordland fylkeskommune, Møre og Romsdal fylkeskommune, redaksjonelle bidrag fra Karoline Hannisdal og Erlend Sjåvik.