Guld i form af en gas

Season 8, Episode 2,   Dec 15, 2023, 08:28 AM

C02 er blevet en slags alternativt betalingsmiddel. Den tanke slog antropologen Steffen Dalsgaard, da han var på feltrejse til Papua Ny Guinea, og han besluttede sig for at undersøge fænomenet nærmere. Det har han gjort i et nyt forskningsprojekt. 

Folkekirken vil gerne gøre noget ved CO2-udledningen, men det er en svær opgave. Institutionen er bundet så meget op på både traditioner og gamle bygninger, at kampen for klimaet støder mod mange udfordringer. Det er noget af det, en gruppe danske forskere har set nærmere på, for at kaste lys over vores forhold til drivhusgassen.

Lyt med til dette podcast-afsnit, hvor du også kan høre, hvordan unge i en by, der lever af olie, forsøger at være klimabevidste uden at støde forældregenerationen.


Podcasten "Vov at vide" er produceret af Videnslyd for Danmarks Frie Forskningsfond.

Medvirkende: Steffen Dalsgaard, professor i antropologi med fokus på digitale teknologier ved IT-Universitetet i København, varehuschef Dennis Ø.K. Andersen, Kvickly i Bruuns Galleri i Aarhus, og lektor i antropologi ved Københavns Universitet, Quentin Gausset. 

Vært: Kasper Friis

Producer og Tilrettelægger: Andrew Davidson