Trime Podcast #35 s Radimem Valigurou I Mentální odolnost II. - Jak zvládat náročné situace a životní změny

Episode 35,   May 14, 10:45 AM

Některé situace a životní změny jsou zkrátka nevyhnutelné a je jen na nás, jak k nim přistoupíme. Být mentálně odolný znamená umět překonávat stres a mít pod kontrolou své reakce na okolnosti, které nám život přinese do cesty. 

O mentální odolnosti jsme si s Radimem Valigurou již v jedné z předchozích epizod Trime podcastu povídali. Toto téma nám přijde natolik důležité a pro mnoho lidí aktuální, že jsme se rozhodli jej na něj volně navázat. 

Kvantová fyzika pomáhá odpovědět i na takové otázky, proč bývá myšlení lidí, jejich pocity nebo chování v některých situacích zcela iracionální. To, jak se chováme a jak přemýšlíme, vyzařuje energii. Energie každého z nás se pak v prostoru vzájemně potkávají, ovlivňují a mají zpětný dopad na nás, naše chování i naše pocity. 

Některé naše emoce nebo chování v jistých situacích si nedokážeme vysvětlit. Ovlivněny mohou být traumaty nebo zážitky, na které jsme již sice zapomněli, ale které jsou hluboce uložené v podvědomí. A jedině uvědoměním si těchto pocitů a tím, že budeme systematicky pracovat na mentální odolnosti, si můžeme udržet naši životní energii a podpoříme osobní růst. 

Pro tento díl podcastu by se skvěle hodil motivační citát Jana Wericha “Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.” Jinak řečeno, pokud cítíte, že vás cokoliv omezuje v osobním růstu, řešíte soukromé či pracovní těžkosti, je na čase na sobě začít pracovat a hledat původ tohoto problému.

Radim Valigura je mentální trenér, konzultant a kouč vrcholových manažerů a sportovců. Trénoval špičkové tenisové hráče ve Švýcarsku, včetně tenisové legendy Martiny Hingisové. Jeho kniha Mentální odolnost předává cenné rady, jak zvládat každodenní stresové situace a optimalizovat svou výkonnost. 

=====================================================

www.radimvaligura.com


🔥  Další díly Trime podcastů naleznete také na: https://trime.cz/blogs/podcast
nebo na našem YouTube kanále: https://www.youtube.com/@mytrime

Sledujte nás:
Instagram: https://www.instagram.com/cztrime/
Facebook: https://www.facebook.com/trime.cz

Poslechem tohoto podcastu berete na vědomí a souhlasíte s tím, že tento podcast slouží pouze k zábavním účelům. Žádné informace a názory, které zde zazněly, nepředstavují radu. Jedná se pouze o osobní názory účinkujících a v žádném případě nemohou sloužit k diagnostickým, preventivním, léčebným, zdravotním nebo lékařským účelům, a to i přes to, že někteří účinkující osoby mohou být specialisty na dané téma. Informace poskytnuté v jednotlivých dílech podcastu jsou aktuální ke dni vydání příslušného dílu a s postupem času se jejich pravdivost a aktuálnost může měnit. To, jak naložíte s informacemi sdělovanými v tomto podcastu, zcela záleží na Vašem osobním úsudku a vůli; sdělované informace mají pouze motivovat posluchače k tomu, aby se řídili vlastním rozhodnutím v oblasti zdraví, zdravotní péče a stravování, které by mělo být učiněno ve spolupráci s odborným poskytovatelem zdravotních služeb. Před tím, než se rozhodnete užít jakýkoliv doplněk stravy, produkt či vyzkoušet metodu diskutovanou v tomto podcastu, nebo pokud máte zdravotní obtíže nebo dotazy týkající se Vašeho zdravotního stavu, kontaktujte svého poskytovatele zdravotních služeb či svůj zdravotní stav zkonzultujte s jiným odborníkem a vždy pozorně čtěte příbalovou informaci. Berete na vědomí, že poskytované informace nejsou informacemi oficiálně zveřejněnými Evropským úřadem pro bezpečnost potravin ani jiným obdobným orgánem. Neneseme žádnou odpovědnost za případnou újmu, která Vám vznikne v důsledku nesprávného naložení se sdělenými informacemi. Souhlasíte s tím a zavazujete se, že proti nám nebudete vznášet žádné nároky související s újmou, která Vám případně vznikla špatným naložením s touto informací. Pokud s tímto prohlášením nesouhlasíte, prosíme, přestaňte náš podcast neprodleně poslouchat a odebírat.
Pokud budete mít jakékoliv dotazy nebo připomínky, neváhejte se na nás obrátit.