Seriemordere på hjernen #1: Derfor slår psykopater ihjel

Season 1, Episode 6,   Feb 25, 2019, 03:02 PM

Dette er ‘Brainstorm’, Videnskab.dk’s podcast-serie om hjernen - sponsoreret af Lundbeckfonden*

Han myrderede og paterede sin kæreste og hendes to børn. Peter Lundin er en af Danmarks mest kendte og bestialske mordere, og hans handlinger placerer ham i liga med berygtede seriemordere som amerikanske Ted Bundy, der dræbte minimum 28 unge kvinder. Streamingtjenester og diverse podcasts flyder over med true-crime-serier om de ekstremt farlige og manipulerende forbrydere, som på en gang forarger og fascinerer.

Men hvad kendertegner en psykopat, og hvorfor slår nogle af dem ihjel? Brainstorm sætter fokus på psykopater, og i dette første af to afsnit dykker vi ned i psykopatiens psykologi, hvor psykolog Tine Wøbbe forklarer mordernes mørke sind. Hør også, hvordan Jais og Asbjørn kommer på glat is, når de tager en test, der afslører, hvem af dem der er mest psykopatisk. Det er nemlig ikke kun dømte massemordere, der kan være psykopater…

Medvirkende:

  • Tine Wøbbe, chefpsykolog på Psykiatrisk Center Sct. Hans og ekstern lektor på Københavns Universitet

Værter:

Produktion: Anette Lilleøre og Jais Baggestrøm Koch

Musik: Jais Baggestrøm Koch

Redaktion: Anette Lilleøre, Asbjørn Mølgaard Sørensen og Jais Baggestrøm Koch

*Det er takket være sponsoratet fra Lundbeckfonden, at Videnskab.dk kan lave Brainstorm, og Videnskab.dk bestemmer indholdet og har fuld redaktionel frihed.