Stress #1: Hvad sker der i hjernen, når vi bliver stressede?

Season 1, Episode 28,   Aug 26, 2019, 02:54 PM

Episode image

I første episode af Brainstorm’s miniserie om stress, får du blandt andet svar på, om hjernen tager skade af langvarig stress

‘Brainstorm’ er sponsoreret af Lundbeckfonden*

En mail tikker ind fra din chef. Du skal holde oplæg for 100 mennesker om fem minutter. Og det havde du glemt. Pludselig, kan du mærke det. Du bliver stresset. Dit hjerte banker. Din hals klør, og du sveder. Selvom du sidder helt stille på kontorstolen, tonser din krop derudaf, og der er intet, du kan gøre for at stoppe den.

Men hvad sker der i krop og hjerne, i det øjeblik, vi bliver stressede? Findes der god stress? Og hvorfor har hjernen overhovedet en stressfunktion? Det og meget andet får du svar på i denne episode af Brainstorm.

Medvirkende: 
  • Nanna Hurwitz Eller, overlæge på Arbejds- og Miljømedicinsk afdeling på Bispebjerg Hospital og klinisk lektor ved Institut for Folkesundhedsvidenskab på Københavns Universitet

Har du et hjerne-spørgsmål? Send dem til jbk@videnskab.dk

Og Brainstorm er på Instagram! Find profilen her. 

Værter: 
  • Jais Baggestrøm Koch, podcastredaktør på Videnskab.dk  
  • Asbjørn Mølgaard Sørensen, journalist på Videnskab.dk

Produktion: Jais Baggestrøm Koch og Rikke Simone Jørgensen

Musik: Jais Baggestrøm Koch

Redaktion: Rikke Simone Jørgensen, Anette Lilleøre, Asbjørn Mølgaard Sørensen og Jais Baggestrøm Koch

*Brainstorm er sponseret af Lundbeckfonden, som er den største bidragsyder til dansk, offentligt udført hjerneforskning.
Videnskab.dk og Lundbeckfonden deler en ambition om at udbrede viden til alle om hjernen og hjerneforskningen. Brainstorm kan produceres takket være sponsoratet fra Lundbeckfonden. Videnskab.dk har redaktionel frihed i forhold til indholdet.