Nyt år, nye beslutninger: Hvordan hjælper man sin hjerne til at træffe gode valg?

Season 1, Episode 45,   Dec 30, 2019, 07:00 AM

‘Brainstorm’ er sponsoreret af Lundbeckfonden*

(Dette er det foreløbige sidste afsnit i Brainstorm-serien. I skrivende stund er det uafklaret, men Videnskab.dk håber, at Brainstorm vender tilbage i 2020).

I denne episode forbereder Jais og Asbjørn sig på at komme bedre igennem 2020 end 2019, når de undersøger, hvordan vi tager beslutninger. 

Nytårsforsæt handler om, at gøre noget bedre i det kommende år, men hvis man vil gøre sig forhåbninger om at overholde dem, kan det være en hjælp at blive klogere på mekanismerne bag beslutningstagen.  

For hvad sker der i hjernen, når vi træffer valg? Kan gruppepres og sult ændre vores beslutninger? Og hvorfor er dopaminsystemet grundlaget for alle handlinger? 

Det og meget andet får du svar på i denne episode af Brainstorm, der også byder på en bunke forskningsbaserede råd til, hvordan du træffer bedre beslutninger, og sidst i podcasten får du en nytårstale fra husforsker, professor Albert Gjedde; den handler om alkohol :-) Tak for i år og tak for nu!

Medvirkende: 
  • Andreas Lieberoth, adjunkt ved Danmarks Institut for Pædagogik og Uddannelse på Aarhus Universitet
  • David Meder, research fellow ved Danish Research Centre For Magnetic Resonance på Hvidovre Hospital
 
Brainstorm er på Instagram! Find profilen her
 
Værter:
  • Jais Baggestrøm Koch, podcastredaktør på Videnskab.dk  
  • Asbjørn Mølgaard Sørensen, journalist på Videnskab.dk

Produktion: Jais Baggestrøm Koch, Rikke Simone Jørgensen
 
Musik: Jais Baggestrøm Koch
 
Redaktion: Rikke Simone Jørgensen, Anette Lilleøre, Asbjørn Mølgaard Sørensen og Jais Baggestrøm Koch
 
*Brainstorm er sponseret af Lundbeckfonden, som er den største bidragsyder til dansk, offentligt udført hjerneforskning.
Videnskab.dk og Lundbeckfonden deler en ambition om at udbrede viden til alle om hjernen og hjerneforskningen. Brainstorm kan produceres takket være sponsoratet fra Lundbeckfonden. Videnskab.dk har redaktionel frihed i forhold til indholdet.