Brainstorm Live #2: Hvad sker der i hjernen, når man ikke kan sove?

Apr 15, 03:47 PM
Denne episode er nummer to i en række af fire liveshows, hvor Jais og Asbjørn sender jeres spørgsmål videre til nogle af Danmarks bedste forskere. Showet blev sendt live på Facebook 13. april og handlede om søvnløshed.

Birgitte Rahbek Kornum, der er lektor på Institut for Neurovidenskab på Københavns Universitet, og hun besvarede spørgsmål om, hvorfor det er vigtigt for vores hjerner at sove, hvordan hjernen kan komme i konflikt med sig selv ved sengetid, og hvad man kan gøre ved det.

Birgitte fortæller blandt andet også, at det er meget individuelt, hvad der lige virker for os, når vi skal sove, så hvor ostemadder virker for nogen, så er det måske varme sokker eller en gabende kedelig bog, der virker for andre. 

Men der er altså også helt generelle regler, som er gode at følge. Dem leverer Birgitte, Jais og Asbjørn sammen, og de henviser blandt andet til en guide fra Dansk Center for Søvnsygdomme. Den kan du finde her. 

Sidst men ikke mindst, så punkterer Birgitte også en udbredt myte om søvn. Du kan nemlig sagtens få en god nattesøvn, selvom du bliver afbrudt. 

Hvad det drejer sig om, kan du høre i denne udgave af Brainstorm.

Medvirkende: Birgitte Rahbek Kornum, lektor på Institut for Neurovidenskab på Københavns Universitet

Brainstorm er Videnskab.dk’s podcast om hjernen - støttet af Lundbeckfonden


Hvis du vil se showet, som det så ud på Facebook, finder du det her.