Pyke Pos - S1A4

Season 1, Episode 4,   Dec 14, 2022, 05:00 PM

"Mannen zijn in eerste instantie geneigd om het weg te drukken" - Pyke vertelt over zijn leven als man met autisme

> originele publicatie: 02-11-2021 <

Pyke Pos (@pykepos) is een Nederlandse zanger, onder meer bekend van zijn deelname aan X-Factor in 2012. Zijn hele leven weet hij al dat hij anders is dan andere mensen. Hij ziet in zijn jeugd tientallen verschillende psychologen (en andere hulpverleners) maar komt er pas op 37-jarige leeftijd achter dat hij autisme heeft. In deze aflevering van Autisme Ontrafeld deelt Pyke zijn verhaal. Hij vertelt openhartig over de enorme invloed die zijn late diagnose had op zijn werk en dat dit uiteindelijk bij hem zelfs tot volledige uitval heeft geleid. Je krijgt ook waardevolle tips hoe je als werkgever beter kunt omgaan met autisme op de werkvloer.

Gast in de podcast?
Mocht jij jouw verhaal over het leven met autisme willen delen met de luisteraars van deze podcast, mail dan een audiobericht (niet voorlezen!) met jouw persoonlijk autisme verhaal naar: sonjasilva@live.nl
Vertel me wat jou autistisch maakt. Wees daarin zo specifiek mogelijk. Bijvoorbeeld: welke autistische kenmerken herken je bij jezelf? Hoe kwam je erachter dat je autisme hebt? Krijg je hulp of begeleiding?

Waarom audio?
Ik krijg veel aanmeldingen en luisteren kan overal. Daarnaast kan ik dan vast kennismaken met je stem en jouw manier van vertellen. Juist omdat ik wil laten zien hoe divers autisten zijn, vind ik het belangrijk om een beetje afwisseling te laten horen. Mocht er interesse zijn om jouw verhaal te gebruiken, dan neem ik contact met jou op!