Magali de Reu - S1A10

Season 1, Episode 10,   Dec 20, 2022, 05:00 PM

"Ik ben autisme-activiste" - Magali vertelt waarom ze zo gepassioneerd is over autisme.

> originele publicatie: 14-12-2021 <

Magali De Reu (@magalidereu) woont in Antwerpen. Ze is copywriter, podcaster, auteur en autisme-activiste. Op veertienjarige leeftijd kreeg ze de diagnoses ADHD en Autisme. Ze verwierf bekendheid door interviews, columns en lezingen over dit onderwerp, onder meer bij TEDx. In 2021 bracht De Reu het boek 'Aut of the box' uit, waarmee ze een duidelijk en realistisch beeld van atisme wil schetsen en tegelijk wil aantonen hoe de ontwikkelingsstoornis ook een voordeel kan zijn. Het boek werd aanbevolen door psychiater Dirk De Wachter. Daarnaast lanceerde ze recent de podcast Autcast, om autisme nog meer bespreekbaar te maken.

Gast in de podcast?
Mocht jij jouw verhaal over het leven met autisme willen delen met de luisteraars van deze podcast, mail dan een audiobericht (niet voorlezen!) met jouw persoonlijk autisme verhaal naar: sonjasilva@live.nl
Vertel me wat jou autistisch maakt. Wees daarin zo specifiek mogelijk. Bijvoorbeeld: welke autistische kenmerken herken je bij jezelf? Hoe kwam je erachter dat je autisme hebt? Krijg je hulp of begeleiding?

Waarom audio?
Ik krijg veel aanmeldingen en luisteren kan overal. Daarnaast kan ik dan vast kennismaken met je stem en jouw manier van vertellen. Juist omdat ik wil laten zien hoe divers autisten zijn, vind ik het belangrijk om een beetje afwisseling te laten horen. Mocht er interesse zijn om jouw verhaal te gebruiken, dan neem ik contact met jou op!