Citronáda | Hraním her k milionům a práci budoucnosti | 2. díl

Episode 2,   Apr 20, 2023, 09:38 PM

Možná o tom sní i váš syn či dcera: chce být profesionálním hráčem PC hry. Nebo chce být „jůtuberem“. Rosí se vám čelo jen při té představě. Protože vy chcete, aby se z vašeho potomka stal doktor nebo právník. A to minimálně.

Chápu vás. Protože to přesně zažívám. Můj syn se už ve 14 letech rozhodl, že chce hrát hru League of Legends na profi úrovni. Nechtěla jsem mu brát sen a iluze. Chtěla jsem mu ukázat, co ten svět obnáší. Jak náročné je uspět. A doufala jsem, že ho to brzy přejde. Nepřešlo.

Syn se profi hraní skutečně věnuje. Je součástí druholigového týmu domácí soutěže Hitpoint. A já díky němu objevuji svět, který se ohání obřími výdělky. Jenže, jaká je realita? Kdo ve skutečnosti vydělává ty miliardy dolarů?

Jsou to hráči? Jejich týmy? Organizátoři turnajů? Nebo je to jen skvěle vybudovaný marketingový ekosystém výrobců her a všichni v tom chumlu jsou vlastně jen chodící reklama na jejich hry?

Přesně o tom si povídáme v druhém díle pořadu #Citronáda se skvělými hosty:

Tomáš Klečka | ConceptOne
Tomáš se celý život pohybuje ve sportu. Jako sportovní agent dostal do světa několik profesionálů. Dokonce už i těch esportových. Řídí sportovně orientovanou marketingovou agenturu. Sám říká, že esport je nafouknutá bublina. Proč? Pusťte si nás.

Daniel Kloud | ex-CEO Entropiq
Pracoval v bance. Věnoval se vrchopovému privátnímu bankovnictví. Uzavíral obří finanční transakce. Když přišla nabídka vést esportový tým Entropiq, příliš neváhal. Jaká byla jeho cesta? Jak esport u nás i ve světě vnímá po 3 letech řízení jednoho z nejúspěšnějších týmů u nás?

David Vogel | CEO Riftczech
David je z naší sestavy věkem nejmladší. Zkušenosti má z nás největší a nejdelší. Živit se esportem začal de facto jako puberťák. A jako puberťák na začátku dělal pitominy. Propadl. Dnes dokončuje druhou vysokou školu, buduje vlastní esportově zaměřený podcast, vlastní firmu a k tomu ho čeká dráha v roli brand managera našeho asi historicky nejúspěšnějšího týmu v českém esportu vůbec – tým ESUBA.

Inspirujte se zajímavými informacemi o prostředí zajímavého, progresivního oboru, kterým esport a gaming beze sporu je, v naší talkshow #Citronada.