Alice Pospíšilová: Je potřeba si uvědomit, že svět nespasíme. Pomáhá to zvládat stres

Episode 60,   May 31, 2023, 06:55 AM

Máte bystrý mozek? Podle dalšího hosta našeho podcastu Byznys nářez, mentální trenérky a neuroterapeutky Alice Pospíšilové, se to dá docela jednoduše zjistit. A s výsledkem se dá navíc pracovat. Alice zdůrazňuje, že mozek, i když není sval, bez tréninku snadno zakrní.

Alice pomáhá klientům čistit hlavu, dosahovat flow, zvládat náročné psychické situace, zlepšovat jejich motivaci, koncentraci a odolnost vůči stresu. My jsme se jí ptaly hlavně na metodu biofeedbacku, kterou ve své praxi využívá k diagnostice, a také na to, jak klientům doporučuje pracovat se stresem. Protože kdo z nás se v dnešní rozlítané době dokáže stresu vyhnout? Kromě toho se ale ještě dozvíte:

🔺 Proč chodí s klienty ven?

🔺 S jakými problémy za ní lidi přicházejí? A jsou to častěji  muži nebo ženy?

🔺 Co s tím, když neumíte odpočívat a roky žijete v režimu „to dáš”?

🔺 Proč si plán dne napsat vlastnoručně do kalendáře?

🔺 Jak zlepšit soustředění u našich dětí?

Alice nám v rozhovoru taky přiblížila svůj pozitivní přístup k životu, rozebraly jsme překonávání překážek i to, jak moc je důležitý odpočinek. Mluvily jsme o tom, jak se dopracovat k tomu, abychom se odpočívat naučili. Jak totiž Alice hned v úvodu zmiňuje, dneska holt nikdo nemá na nic čas. 

Chcete se dozvědět něco fungování vaší hlavy a ještě se u toho zasmát stejně jako my ve studiu? Věnujte půlhodinku novému dílu Byznys nářezu.