Milan Soukup: Katamarán je skvělá prevence ponorky

Episode 63,   Sep 06, 2023, 07:26 AM

Milan Soukup, podnikatel, který vyměnil bezpečnostní agenturu za mořské vlny. Firmu, kterou s manželkou budovali od devadesátých let, předal synovi, a pustil se do pronájmu katamaránu, který pojmenoval Heroina.

Nás zajímalo, jak k takové změně vůbec došlo a jak ji Milan prožíval. Zvládá nemluvit synovi do vedení firmy? A ovlivnilo ho moře na osobní rovině? Kromě toho probereme také to, jak se vlastně pro nákup katamaránu rozhodl a proč místo něj nevybral třeba jachtu. Protože se Milan rozhodl loď pronajímat, zajímalo nás také jak takové předání vlastně probíhá prakticky. Co vše je potřeba zkontrolovat a vyřešit? Možná vás, stejně jako nás, překvapí, že při každém předání je potřeba potápeč. 

Byznys, u kterého Milan nakonec zakotvil, se tak trochu prolíná i s aktivitami Expertního boardu 21. Ve spolupráci s ním totiž na Heroině připravujeme manažerské výlety, kde majitelé firem a CEO společně s mentory mají šanci odpoutat se od firmy i pevniny a jen tak nechat mysl běžet, kam potřebuje. A právě z takových zážitků pak vznikají ty nejzajímavější nápady, plány a strategie. 

Pokud chcete vědět, jaké je to splnit si sen a poslechnout volání moře, poslechněte si rozhovor s Milanem Soukupem.