Eva Hájková: Funkční medicínu zajímají příčiny i prevence. Jsme detektivové zdraví

Episode 66,   Nov 01, 2023, 08:50 AM

Pro zveřejnění rozhovoru s Evou Hájkovou, zakladatelkou Institutu funkční medicíny a výživy a e-shopu Puravia jsme si těžko mohli vybrat lepší období. V kapesníkové sezóně totiž zdraví začíná být zase velké téma. A Eva k němu má rozhodně co říct.

S Evou jsme rozebraly, co přesně znamená pojem „funkční medicína”, v čem se liší od klasického přístupu a co od ní můžete jako pacient čekat (dopředu prozradím, že šamany a ezoterické rituály v Institutu nenajdete). Dotkly jsme se také třaskavého tématu českého zdravotnictví. Jak by podle Evy mělo vypadat? A proč se rozhodla, že v Institutu nebudou spolupracovat s pojišťovnami? O zdraví se v podcastu ještě dozvíte:

🔸 Jaký rozdíl může být mezi potravinovými doplňky?

🔸 Proč nebrat multivitaminy?

🔸 Jak je na tom zdraví českých manažerů a co se s tím dá dělat?

🔸 Čím je specifická práce s hodně zaneprázdněnými lidmi?

🔸 Má Eva recept na životní rovnováhu?

🔸 A proč jet alespoň jednou za rok kempovat?

Na Evě je sympatický fakt, že sama žije to, co hlásá – a to opravdu není samozřejmost. Její postoj k práci, zdraví i podnikání je něco, co byste si možná před rušnou cílovou rovinkou tohoto roku měli poslechnout. Třeba vás pošťouchne o krapet lépe jíst, pravidelněji se hýbat a jednou za čas si udělat volno. Protože jak sama Eva říká, systém „jedu na výkon” může člověka klidně položit.