Martin Hurych: Jak najít své místo na trhu a dlouhodobě zářit.

Episode 68,   Jan 10, 08:00 AM

Martin Hurych pomáhá majitelům technických, technologických a průmyslových firem najít takové místo na trhu, na kterém budou zářit a dlouhodobě prosperovat. Jak všichni víme, na trhu je mnoho různých mentorů, koučů, poradců a jiných podobných konzultantských profesí. Martin nám prozradí v čem je jeho přístup jiný, rozkryje vám tajemství úspěšného obchodu, které je skryto v jedinečnosti produktu/služby, přístupu obchodníka a mnoha dalších faktorech. 

💡 V oblasti technologických, technických a průmyslových firem, kde obchody nejsou okamžité a vyžadují čas na vytvoření důvěry a získání obchodních příležitostí, je nezbytné pracovat s klienty dlouhodobě. Jakými principy se řídit? 

💡 Nalezení oblasti specializace, ve které firma vyniká a může nabídnout něco jedinečného na trhu, stejně tak i schopnost vyčlenit se a poskytnout unikátní hodnotu. Jsou schopné firmy toto sami najít? Jakou roli v tomto procesu hraje Martin?

💡 Úspěšný obchod není jen o produktu a službě, ale i o lidských vztazích, komunikaci na osobní úrovni a porozumění potřebám. Obchod je něco co se dá vytrénovat. Na trhu je mnoho školení obchodu, ale přináší málo ovoce. Proč?

💡 Získání externí perspektivy a inovativního pohledu je něco, co mnoho firem přehlíží. Práce s externisty může přinést nové myšlenky, pomoci identifikovat nedostatky a objevit nové možnosti pro růst a vývoj. Co jsou T-Shaped Skills?

💡 Znalost zákazníka/klienta, jeho potřeb a schopnost nabídnout konkrétní řešení představují silný nástroj pro získání důvěry a uzavření obchodu. Příprava před obchodní schůzkou je nezbytná a často se na ní podílí i celé týmy. Šel by Martin na schůzku bez přípravy?

💡 Martinova strategie oslovování klientů zahrnuje využití různých komunikačních kanálů, od sociálních médií po podcasty. Tímto způsobem dokáže efektivně komunikovat s různými cílovými skupinami a oslovovat klienty na jejich preferovaných platformách. S kým si povídat, jaké dveře a kolik jich otevřít?