Lukáš Zazvonil | Jak vytvořit produkt s úspěšnou zákaznickou zkušeností

Episode 27,   Feb 15, 2022, 02:45 AM

„Nepodceňujte rozhovory s uživateli. Nestyďte se a nebojte se. Chraňte svoje peníze, hodně prototypujte a testujte. A když už to vypadá všechno dobře, ještě to radši jednou otestujte, protože jste určitě někde na něco zapomněli. Jen tak uděláte přesně to, co po vás uživatelé chtějí. “

Lukáš Zazvonil je zakladatel, spolumajitel a CEO, UX design agentury Bell & Hurry. Začínal jako konzultant na vysokou dostupnost IT systémů, pak vedl různé technologické divize v IT firmách, spoluvlastnil i jeden startup. Tahle mise se mu ale příliš nepovedla a tak se nechal zaměstnat jako inovační projektový manažer v Raiffeisenbank. Bylo to šťastné rozhodnutí. Tento „korporátní zážitek“ ho nakonec dovedl k založení agentury Bell & Hurry. Kromě ženy, svých dvou dětí a černého psa miluje sportovní létání. Za největší úspěch považuje, že počet vzletů je shodný s počtem přistání.

V Bell & Hurry se představují jako UX design agency (for finance) Co to přesně znamená řešíme přímo v podcastu. Každopádně B&H je na trhu od roku 2016 a aktuálně má okolo sebe zhruba 18 lidí. Rozkročena je vskutku globálně. Projekty lidé z B&H dodávali do 15 zemí včetně „exotik“, jako je Kazachstán, Indie či JAR. 

UX design je Lukášovo hobby. A pro všechny z nás čím dál větší nutnost. Proto společně diskutujeme nad následujícími otázkami:

🔸 Jak vzniká úspěšný UX design?
🔸 Kde bych měl investovat nejvíce času, aby nezhavaroval?
🔸 Jak poznat dobrého UX designéra?
🔸 Jaký rozdíl je mezi UI designem a UX designem?
🔸 Jak na UX, když jste malý nebo střední podnik?

Pokud se chcete do zlepšování UX pustit hned a sami, Lukáš sestavil velmi detailní návod, jak na to. I s dalšími informačními zdroji. Bonus najdete na www.martinhurych.com/zazeh
Tamtéž najdete i další epizody, rovněž včetně bonusů.