Mira Vlach | Co jsou OKR a kde jsou (ne)vhodná

Episode 26,   Feb 08, 2022, 02:00 AM

„OKR a KPI se nevylučují, naopak, měly by fungovat vedle sebe. Byla by chyba plánovat pouze změnu a zapomenout na zbytek ukazatelů. Takže pokud jste do této doby používali KPI, nechejte si je a OKR si lépe popište změnu, kterou chcete dosáhnout and na kterou zaměřujete svoji rozvojovou pozornost.“

Mira Vlach je jednou z předních osobností české OKR komunity. Založil a vede OKR mastermind - platformu pro výměnu praktických zkušeností mezi firmami využívající Objectives & Key results. Kromě toho je také svou dlouhodobou profilací expert a jeden z nejviditelnější odborníků na poli projektového řízení: projektový manažer, konzultant, školitel a hlavně partner pro firmy a organizace, kterým klientům pomáhá systémově rozvíjet schopnost realizovat projekty. 

Organizuje diskuzní setkání Projektového klubu pro lidi z praxe, kterých proběhlo už přes 90. Vystudoval Systémové inženýrství a informatiku na Ekonomické fakultě VŠB. A následně sbíral zkušenosti v Londýně. Od roku 2006 je na volné noze.

S Mirem se snažíme odpovědět (nejen) na následující otázky:

🔸Jaké postavení má dnes projektový manager?
🔸Jaký je rozdíl mezi KPI a OKR
🔸Pro jaký typ firem jsou OKR vhodná?
🔸Kde ORK raději neimplementovat?
🔸Jak začít implementovat OKR úspěšně?

Pro všechny, které OKR zajímá, připravil Mira komplexní seznam osobností a zdrojů, mluvících píšících i jinak se zabývajících tématikou OKR. Bonus najdete na www.martinhurych.com/zazeh. Tamtéž najdete i další epizody, rovněž včetně bonusů.

Držím palce a přeji úspěch.