Jan Řehák | Jak postavit zahraniční partnerskou síť

Episode 29,   Mar 01, 2022, 02:00 AM

„Vybudování exportního kanálu není krátkodobá záležitost. Vybudování partnerské distribuční sítě trvá minimálně 2-3 roky. A k úspěchu je absolutně nutné svým partnerům se věnovat a kontinuálně edukovat.“

Jan Řehák je jedním ze zakladatelů společností HW group a Netio products, vyrábějících hardware a software pro IoT (internet věcí). Pokud se nevěnuje práci, nabíjí baterky ve společnosti své 9-ti měsíční dcery, lyžováním či squashem.

Společnost NETIO products a.s. je český výrobce PDU (Power Distribution Units), které lze ovládat přes LAN a Wi-Fi. Vznikla v roce 2016 odkoupením divize společnosti KOUKAAM a.s., která se věnovala od roku 2003 distribuci a vývoji vlastních produktů pro kamerové systémy v ČR a na Slovensku. Sídlí v Praze a všechny produkty navrhuje a vyrábí v Evropě. 

Jelikož je ale obchodně rozkročena od USA po Nový Zéland, zajímaly mne tentokrát jiné věci než výroba. Totiž obchod. Proto jsem pátral po odpovědích na následující otázky:

🔸 Co ho vede k úzce specializovanému sortimentu?
🔸 Jak stavět partnerskou síť a co je pro to potřeba?
🔸 Podle čeho a jak vybírat obchodní partnery?
🔸 Jak onboardovat partnera?
🔸 Jak může e-shop koexistovat s distribuční partnerskou sítí?

Pokud hledáte kondenzovanou odpověď mrkněte na bonus k této epizodě. Jste o sebrané myšlenky, kterými byste se měli zaobírat, pokud se svým obchodem chcete vyrazit za hranice. Anebo zajděte na kurs. Bonus najdete na www.martinhurych.com/zazeh. Tamtéž najdete i další epizody, rovněž včetně bonusů.