José Kadlec | Jak hledat lidi, když nejsou lidi

Episode 30,   Mar 08, 2022, 02:00 AM

„Nebojte se LinkedInu. Buďte aktivní a vyzývejte k tomu i vaše lidi. Ať se stanou vašimi ambasadory. Jejich nadšení pak přitáhne jim podobné k vám do firmy. Vyplatí se to oběma stranám. Vy budete mít skvělé nové zaměstnance a vaši lidi skvělé kolegy.“

José Kadlec je jednou z nejznámějších osobností českého recruitmentu a headhuntingu. A možná i nejkontroverznější. Je zakladatelem společností GoodCall, Recruitment Academy a Datacruit, autor několika knížek a první certifikovaný LinkedIn recuiter v ČR a ve střední a východní Evropě. Sám sebe označuje za distruptora a technologa rigidních odvětví. A je to na jeho přístupu vidět. I v soukromí. Pokud někde potkáte auto s SPZ „LinkedIn“, pak vás právě José míjel.

Popis jednotlivých firem zdaleka přesahuje místo, které tu máme. Všechny se zabývají recruitmentem, napříč pozicemi i obory. Pokrývají celou škálu zákaznických potřeb, od vyškolení vašich recruiterů přes „pronájem“ recruiterů do vaší firmy nebo  vyhledání pozic na klíč až po vývoj kompletního softwarového řešení pro nábory.

José je pro mě a moji práci velikou inspirací. Má stejnou vášeň pro různá udělátka a prográmky, které zjednodušují naše bytí. Stejně revoluční přístup má pro mne – amatéra v branži – přístup i k vyhledávání lidí i tam, kde byste je nehledali. Proto se ptám na následující věci…

🔸 Jak hledat lidi, když nejsou lidi, a na co si dát pozor?
🔸 Jak využít Facebook, pokud kandidáti nejsou na LinkedInu?
🔸 Jak vytěžovat další sociální sítě a ostatní zdroje?
🔸 Jaké jsou trendy v automatizaci Linkedinu?
🔸 Jaká je budoucnost virtuální reality (nejen) v HR?

Tato epizoda je nabušená i bonusy a speciálními odkazy na nástroje, které jsme v epizodě jmenovali. Takže určitě mrkněte na www.martinhurych.com/zazeh. Tamtéž najdete i další epizody, rovněž včetně bonusů.