Vojtěch Morávek | Jaká je role obchodu v inovacích

Episode 47,   Jul 05, 2022, 01:45 AM

„Inovace je klíč, abyste nestáli na místě. Hledejte ve firmě inovátory. Třeba ve sklepě. Vytáhněte je na světlo a dejte jim prostor. Zapojte do inovací obchod. Vzdělávejte ho. Bude pak vaším parťákem a nejrychleji vám řekne, kam trh kráčí.“

Vojtěch Morávek je inovátor. Miluje historii, ale uvědomuje si, že rychlost změn ve společnosti není lineární, ale exponenciální. Pokrok se strašně zrychluje. A to nejen v IT, kde pracuje od konce devadesátých let, ale v celém našem životě.

Neřeší na minulost. Směřuje budoucnost firem. Nekouká na risky, ale na benefity a kam se svět posune. V IT je to o to jednodušší, že se stačí podívat do Států. To, co se děje v IT tam, bude u nás za dva tři roky. Vojta hledá souvislosti a zda se to opravdu ujme i u nás.

Geetoo je největší český inovativní cloud provider. Začínali vývojem webů a nástrojů pro firmy. A našli prostor na trhu. Cloud. Všichni k tomu inklinovali a chtěli být největší. A tak se stalo. Zabývají se poskytováním Infrastructure as a Service (IaaS), ale i Platform as a Service (PaaS) a hybridními řešeními, kde jsou leaderem českého trhu.

A protože já stavím inovace a obchod vedle sebe a Vojta sdílí stejný názor, tak jsme si v dnešním Zážehu notovali. Hlavním tématem byly sice inovace, ale zaznělo i pár zajímavých, až filozofických mouder. A protože jsme souzněli, tak jsem vyzvídal …

🔸 Jak se vybírají inovační projekty, do kterých se Geetoo pustí?
🔸 Jak na ofenzivní inovační taktiku reaguje obchod?
🔸 Jak přesvědčit byznys, že je třeba se změnit a jít vpřed?
🔸 Co se daří ve vzdělávání obchodníků?
🔸 Jak ubezpečit nedůvěřivé, že cloud je cesta?