Petr Pouchlý | Co je na řízení změny ve firmě nejtěžší

Episode 61,   Oct 11, 2022, 01:45 AM

Znáte Jezevce? Jeho video „Nenech sebou vydrbávat! Kolik stojí doopravdy hodina práce freelancera?“ je v komunitě volnoběžců legendární. Protože jim konečně někdo natvrdo, ale jednoduše říká, jak si říct o peníze.

Petr Pouchlý je Jezevec už od skauta, především pod tímto nickem ho zná celá komunita. Petr je designér organizačního rozvoje a business strategií.
Je zakladatel Court of Moravia, svobodné firmy, která rozvíjí leadership v ostatních společnostech. Dávají změnám ve firmách tvář, řídí jejich změny. Nejde o klasický change management, ale o behavior change. Změnu chování. Protože co si budeme, ke změnám se z naší lidské podstaty stavíme vždycky s jakýmsi odporem. Proč by se to mělo měnit, když to funguje? Změny bolí a když jim nevěříme, tak je neděláme, anebo děláme ale s odporem. 

Petr je nejen herní designér, ale hlavně teamleader a neskutečně zábavný a neotřelý prezentátor a školitel. Přednáší leadership na Masarykově univerzitě a zvou si ho na konference i do firem. Na tenhle rozhovor jsem čekal rok, je delší než jindy, ale vyplatí se poslechnout, protože jsme probrali:

🔸 Jak na řízení změny v organizaci?
🔸 Co je na řízení změny nejtěžší?
🔸 Proč musí mít změna tvář? A jak na to, když neumím mluvit?
🔸 Co je metodika Whale hunting?
🔸 Jaké jsou základních principy Whale huntingu?

A jako bonus si stáhněte 9 principů Whale huntingu, které pro vás Petr zpracoval.

Mrkněte na www.martinhurych.com/zazeh. Tamtéž najdete i další epizody včetně bonusů.