Jan Koprajda | Jak se vyhnout pastem integrace ERP

Episode 106,   Aug 29, 2023, 01:00 AM

Potřebujete se pohnout s firmou dopředu. K tomu potřebujete data. Reporty. Nový pohled na věc. Což není problém. Máte přece informační systém, no ne?

Zvedáte telefon. Píšete email. Sháníte svého implementačního partnera. Firmu, která u vás ERP instalovala a zprovozňovala. Když už se dovoláte, většinou se zákaznického zážitku nedočkáte. Nemáme čas. Nevíme. Zjistíme. Počkejte. Řádově týdny. 

Jenže vám utíká byznys mezi prsty. A tak vezmete Google, najdete jiného implementačního partnera daného softwaru, dovoláte se a … „Omlouváme se, nejste náš klient a k přestupu potřebujete souhlas jak předchozího implementátora, tak dodavatele software“. No kde to jsme říkáte si …

Jo, tohle se fakt stalo mému klientovi. A že to není úplná výjimka potvrzuje i hromada dalších zkušeností lidí okolo mne. Jde o jedno z nejzkostnatělejších míst na trhu.

Do boje s tímhle světem se pustil můj další host. Jan Koprajda, zakladatel a CEO dvou firem, syncAgent a Whys. Úspěšně. Vnesl do odvětví svěží vítr a daří se mu atmosféru pomalu ale jistě měnit. Proto jsem se ho vyptával na následující otázky …

🔸 Proč se integrací ERP spousta lidí vyhýbá?
🔸 Jaká je odezva dodavatelů ERP systémů?
🔸 Proč je svět dodavatelů ERP zkostnatělý?
🔸 Co všechno lze na ERP integrovat?
🔸 Co zvážit a zjistit před začátkem integrací?

Honza svoje postřehy z integrací shrnul i do dalšího bonusu „Na co si potřebujeme odpovědět, pokud přemýšlíme o integraci ERP“. Pokud o integraci ERP přemýšlíte, musíte ho mít. Najdete ho na www.martinhurych.com/zazeh. Tamtéž najdete i všechny další epizody.