Martin Jiras | Jak se vyvarovat běžných chyb v B2B marketingu

Episode 112,   Oct 10, 2023, 01:00 AM

"Když firmy postupně budují svou značku prostřednictvím sociálních sítí a krátkých videí, přistupují k zákazníkovi nenásilným způsobem. První strategií, která se osvědčila, jsou podrobné případové studie. Ty s klienty vždy rezonují. Druhá strategie spočívá v edukativním obsahu, ať už ve formě videí, která analyzují konkrétní případovou studii, nebo diskutují o řešení s jiným klientem."

Kdo ho nemá, jako by nebyl. Prý má zázračnou moc. Vybudovat vám silnou značku. Přitáhnout zákazníky. Edukovat vaše klienty. Jen je potřeba bořit hranice a přimíchat špetku kontroverze.

Marketing. 

Teď už jen vědět, jak na něj. Ideálně správně. Kdy použít brandový? A kdy zase třeba výkonnostní? Jo, je v tom chaos. Každý říká něco jiného. A něco jiného platí i pro každou firmu. 

Pokusil jsem si v tom udělat trochu pořádek. A tak jsem do Zážehu pozval Martina Jirase, spoluzakladatele a CEO společnosti WeBetter s.r.o., která se marketingem zabývá z pozice kreativní agentury. O čem jsme se bavili? 

🔸 Je v marketingu potřeba boření hranic a kontroverze? 
🔸 Jak má B2B společnost budovat brand marketing? 
🔸 Kdy má smysl nastartovat výkonnostní marketing? 
🔸 Jak měřit přínosy brandového marketingu? 
🔸 Jak si zvolit komunikační kanály? 
 
Investovat do brandu nebo do performance marketingu, když jste menší firma? To je kruciální otázka. I po tomto dílu. A bude vždycky. Zároveň i název bonusu, který pro vás Martin zpracoval. Takže pokud si chcete ještě jednou osvěžit jeho pohledy na věc, určitě si jej stáhněte. 

Najdete ho na www.martinhurych.com/zazeh, stejně jako všechny další díly.