Jakub Herink | Jak správně zvolit efektinví cloudové řešení

Episode 122,   Dec 19, 2023, 02:00 AM

Všechno máte na telefonu, tabletu i počítači. V nejnovějších verzích. Okamžitě synchronizované napříč všemi zařízeními. Odevšad máte přístup ke všemu. Z lyží, kavárny, pláže u moře. Ať už v kapse máte jablko, nebo zelenou příšerku. Už vám ani nepřijde, že by to mělo být jinak. Tohle je benefit cloudu. Tak zřejmý, že už o cloudu v těchto případech ani nemluvíme. Prostě to tak je.

No a pak přijdete do práce a svět se změní. Alespoň ten pracovní. Protože ten přece musí být bezpečnější. Proto musíme mít data u nás v serverovně. Nebo dokonce u ajťáků v kanceláři, pěkně pod stolem. A k datům nesmíme z osobních zařízení. A už vůbec ne vzdáleně. Jenže … je tenhle přístup opravdu bezpečnější? 

Osobně na to mám názor poměrně jednoznačný. Všechny svoje aktivity už mám přes deset let „v mracích“. K mojí plné spokojenosti. I bezpečnosti. Jenže já jsem jeden. 

Jak je to ve firmách jsem se musel zeptat někoho zkušenějšího. A tak jsem si vzal  do studia Jakuba Herinka, obchodního ředitele Geetoo Technology. Společně jsme téma probrali opravdu zevrubně. Čeho jsme se dotkli?

🔸 Kdy je správný čas na přechod do cloudu?
🔸 Jaké jsou typické blokátory přechodu do cloudu?
🔸 Pro koho cloud není?
🔸 Jak v případě trablů z cloudu ven?
🔸 Co dělat při přechodu z cloudu do cloudu?

Jakub pro vás připravil i bonus. Tentokrát nejde o písemný materiál, ale … Poslechněte si epizodu a zjistěte sami, co vám Jakub přichystal. A mrkněte na www.martinhurych.com/zazeh, kde najdete všechny dosud natočené epizody.