Dagmar Poláchová | Jak se pustit do transformace firmy

Episode 140,   Apr 30, 01:45 AM

Některá slova vám ve firmě způsobují kopřivku. Třeba audit. Nebo transformace. A zcela určitě … PROCESY.

Všechna znamenají velké nebezpečí pro smrádek ve firmě. Nebezpečí prozrazení, že spoustu věcí děláme jen proto, abychom dělali, že děláme. Nebezpečí, že tohle všechno budeme muset opustit a učit se nové věci. Byť na konci budeme nadšení a nebudeme si ani chtít představit, jaká pruda byla práce před auditem, transformací a procesy.

Zároveň tahle slova v sobě nesou naději. Zvláště, pokud jste majitel oné firmy. Naději, že z vašich zdrojů – lidských, finančních i jiných – vymáčknete víc. Nemyšleno špatně. Naději, že firmu opravdu odpoutáte od aktuálního postavení na trhu a posunete se k metám, o kterých tolik sníte.


Právě tuhle naději do firem přináší Dagmar Poláchová, Chief Process Officer projektu EVOLVE a CEO společnosti DEV PACK s.r.o. Specialistka na firemní transformace. A spoustu věcí okolo. Takové fitness pro firmy. Tak jsem si to vyložil já. Proto se jí ptám na hromadu věcí. Třeba …

🔸 Jak dobře jsou procesně řízené české firmy?
🔸 Proč transformace popisem procesů nekončí?
🔸 Co monitorovat, abych věděl, že je transformace úspěšná?
🔸 Mají se procesy upravovat na stávající nebo budoucí stav?
🔸 Kdy je lepší firmu vůbec netransformovat?

Dáša svoje doporučení sepsala i do bonusu „Jak úspěšně realizovat transformaci vaší společnosti“. Určitě se na něj nezapomeňte mrknout. Najdete v něm jasnou mapu cesty k transformačnímu úspěchu. Stáhnout si ho můžete na www.martinhurych.com/zazeh. Tamtéž najdete i všechny další epizody.