Unge føler mere stress, ensomhed og nedtrykthed - skyldes det sociale medier?

Jan 28, 02:07 PM
En ny rapport viser, at unges mentale sundhed over de sidste 30 år er blevet værre. Flere siger, de er stressede. Flere siger, de føler sig ensomme. Og flere sover dårligt. 

Det er ildevarslende, fordi man ved, at stress, dårlig søvn og følelsen af ensomhed i ungdommen kan føre til alvorlig psykisk sygdom som for eksempel angst og depression senere i livet.

Men hvordan kan det være, at unges mentale mistrivsel er stigende, og hvad kan man gøre ved det? 

Det giver Pia Jeppesen, der er formand for arbejdsgruppen bag rapporten, sine bedste bud på i denne udgave af Brainstorm, hvor du også møder Stine Liv Johansen, der fortæller, om unges dårlige trivsel skyldes de sociale medier.

Sidst i episoden fortæller husforsker Albert Gjedde om et studie, der involverer kyssende kærestepar og romantisk musik.

Brainstorm er Videnskab.dk's ugentlige podcast om hjernen - støttet af Lundbeckfonden
  • Du finder rapporten, der omtales i episoden, her 

Medvirkende:
  • Pia Jeppesen, klinisk lektor på Københavns Universitet, seniorforsker og overlæge på Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center, Region Hovedstaden Psykiatri og formand for arbejdsgruppen bag rapporten

  • Stine Liv Johansen, formand for medierådet for børn og unge og lektor ved Center for Børns Litteratur og Medier ved Aarhus Universitet

Redaktion: Jais Baggestrøm Koch, Asbjørn Mølgaard Sørensen, Jeppe Øvig, Anette Lilleøre og Mathilde Valsgaard Hansen